Nool.hu videó

2023.06.16. 19:12

A nagylóci család több mint harminc jószágát elsodorta a villámárvíz (videó)

Hatalmas pusztítást hagyott maga mögött nemrégiben a Nógrádban lezúduló csapadék. Zsunypusztánál a megáradt patak letarolta a veteményeseket, de magával ragadta a háziállatokat is.

L.Zs.

Harminc csirke és két disznó is áldozatául esett az áradásnak

Forrás: Nool.hu

Fotó: L. Zs.

A Zsunyi-patak hirtelen áradása elöntötte a környező kerteket és akkora erővel sodort végig a településen az elmúlt héten, hogy szinte mindent vitt, ami az útjába került. Még most is jól látszik az épületeken, hogy meddig ért a hömpölygő víztömeg. Az emberek azóta próbálják egymást segítve takarítani a temérdek iszapot és hordalékot. 

Portálunknak Szabó Ottó és felesége számolt be arról, hogy közel kétméteres volt a víz szintje a baromfiudvarban, aminek harminc csirke és két disznó is áldozatául esett, valamint az éves takarmányuk is odalett. – A segítségünkre siető emberek a házba kezdték el menekíteni a jószágokat, de a hirtelen emelkedő vízszint miatt sajnos sok odaveszett – mondta el Szabó Ottó. Arra is kitért, hogy jelenleg a kárfelmérésre várnak, hogy megkezdhessék a teljes kert helyreállítását és a tornyosuló homokzsákok elszállítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában