Harc

2023.05.23. 07:43

Viadalra fel! – a legerősebb nógrádi tűzoltók is összemérhetik erejüket Szombathelyen

Hazánk legerősebb tűzoltóinak viadalát június 23-án, pénteken a Vas vármegyei Szombathelyen rendezik meg immár ötödik alkalommal, ahol a hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes lánglovagok állhatnak majd rajthoz – tájékoztattak a katasztrófavédelem honlapján.

Gubányi Patrik

Mint írták: – A TFA-ra (Toughest Firefighter Alive) június 9-ig van lehetőségük jelentkezni a hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes lánglovagoknak, akik férfi és női kategóriában egyaránt megmérettethetik magukat. A sportviadalban a tűzoltóknak olyan feladatokat kell teljesíteniük, amelyekkel munkájuk során is szembesülnek. Ahogy a tűzoltásnál és a műszaki mentésnél, úgy a versenyszámok teljesítésekor is az idő a legfontosabb tényező. 

Rámutattak továbbá arra is, hogy a megmérettetés egy részét az úgynevezett Firefighter Combat Challange feladatok teszik majd ki, amely során egy speciális akadálypályán kell meghatározott időn belül végigmenniük a jelentkezőknek, mindezt légzőkészülékben. A második kihívásnál erőfeladatok kerülnek terítékre, miszerint nagy súlyokkal kell majd a legkülönbözőbb szituációkban is helytállniuk a versenyzőknek. A végleges sorrend a két pályán elért együttes eredmények alapján alakul majd ki.

Mindezeken túl szakmai bemutatókkal, családi- és gyermekprogramokkal is várják majd a helyszínre látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában