Rendezvény

2023.05.22. 09:27

Szüreti mulatságra halasztják a falunapot Romhányban

A megszokott július közepi időpont helyett két hónappal később, a szüreti mulatság keretében tartják meg Romhányban a falunapot.

Hegedűs Henrik

A Laszkáry-kúria kertjének egy része nyár közepétől munkaterület lesz

Forrás: Archív fotó

Fotó: H. H.

A halasztás okairól Vezér Attila, a nyugat-nógrádi község polgármestere számolt be. Elmondta: a falu sportcsarnokának energetikai korszerűsítése várhatóan július első napjaiban kezdődik el, ami érinti a Laszkáry-kúria parkjának a területét, azaz közkedvelt nevén az „Angolkertet”, ami a rendezvény központi helyszíne lenne.

– A sportcsarnokban végzett munkálatok miatt, mivel a külső falakat is újraszigetelik, ideiglenesen el kell bontani a szabadtéri színpadot, ami közvetlenül illeszkedik az épülethez – vázolta a polgármester. Hozzátette: emiatt nem tudnák méltó módon összeállítani a műsorkínálatot, ráadásul a szomszédos egykori úrilakban is kivitelezés zajlik majd, ami szintén zavaró tényező lenne. A június végi veteránautós fesztivált még megtartják, de ezután már munkaterület lesz a park jelentős része.

– Ezért döntöttünk úgy, hogy szeptemberben, a szüreti mulatságot bővítjük ki falunapi programokkal. A tervek szerint megfordítjuk a felvonulást, azaz a cél a Bereczki Máté Művelődési Ház lesz, ahol a közeli buszállomáson bőven elférnek a menetelés járművei és eszközei, míg a nép bent vidámkodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában