Hadisírgondozás

2023.05.31. 09:25

Nógrád-szerte fejet hajtottak a katonák a hősök emléke előtt – hadisírokat tettek rendbe

Az elmúlt hetekben több hadisírt is felkerestek, majd tették rendbe azokat szűkebb hazánk katonái, így hajtva fejet a hősök emléke előtt.

V. E.

Az elmúlt hetekben több hadisírt is felkerestek, majd tették rendbe azokat szűkebb hazánk katonái

Forrás: Beküldött fotó

A hősök napjához kapcsolódva több helyszínen végeztek hadisír- és temetőkarbantartást a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, valamint az MH 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj katonái. Mellettük az iskolai közösségi szolgálat keretében a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium két diákja is kivette a részét a feladatokból. 

A munkálatok több mint tíz helyszínt érintettek, így Karancskeszit, Karancslapujtőt, Karancsberényt, Karancsalját, Salgótarjánt, Baglyasalját, Bátonyterenyét, Tart, Mátraverebély-Szentkutat, Endrefalvát és Balassagyarmatot is. A karbantartásban résztvevők tevékenységének köszönhetően két hét alatt megyeszerte összesen 168 hadisír és 12 emlékmű környezete vált rendezetté, ápolttá. 

A katonák és kadétok minden nyughelyre és emlékműre koszorút és mécsest helyeztek, így tisztelegve a háborúban elhunyt hősök emléke előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában