Avatás

2023.05.27. 14:15

Minigolfpályával gazdagodott a gyarmati strand – gyereknap alkalmából birtokba is vehették a csemeték

A nemzetközi gyereknap alkalmából kétnapos rendezvénnyel készültek a kicsiknek Balassagyarmaton. Ugrálóvár, közös torna, mesék, népi játékok, tánc, koncert és egy minigolfpálya is várta az érdeklődőket a helyi strand területén.

L. Zs.

Szombat délelőtt birtokba vehették a gyerekek az új Mini Manó golfpályát

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

Szombat délelőtt birtokba vehették a gyerekek az új Mini Manó golfpályát, amelyet Huszár Péter alpolgármester és az  Ipoly Erdő Zrt. képviseletében Barton Gábor adott át.  

– A golfpályát az Ipoly Erdő Zrt. adományozta, amelyet a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet felújított és a strand területén telepített – ismertette Medvácz Eszter ifjúsági referens. Mint megtudtuk: a minigolfpályát Diósjenőről szállították Balassagyarmatra, hogy ott a fiatalok és az idősebbek is egyaránt kedvet kapjanak ehhez a sporthoz. A használata ingyenes, azonban kaucióhoz kötött lesz a strand nyitvatartási idejében.

Hivatalosan is átadták a csemetéknek a minigolfpályát
Fotó: L. Zs. / Forrás: Nool

A nap további részében a Zsongás a strandon elnevezésű rendezvényen torna következett Zsófival, majd néptáncot is járhattak a helyszínre érkezők, valamint a Habakuk Zenekar koncertje szórakoztatta a közönséget. Mindezeken túl arcfestéssel, kézműves sátorral, ugrálóvárral, akadálypályával, eszem-iszommal, rendőr-, tűzoltó- és kukásautó bemutatóval is készültek a szervezők.

Május 28-án, vasárnap pedig a Manóligetben, azaz a Palóc ligetben ünnepelhetnek a gyerekek. 13 óra 30 perctől gyülekező lesz Pán Péterrel a Fő téren, majd onnan a Vitalitás SE és a Rózsavölgyi Tánccsoport közreműködésével felvonulással kezdődnek a programok. Interaktív zenés műsorral fellép a Pom-Pom együttes, Szél Bence, a világ legügyetlenebb bűvésze, a Boróka Bábszínház, illetve a Manó Swing is. A szervezők jelmezversenyt is hirdetnek, így manónak, tündérnek, vagy bármilyen erdei lénynek beöltözhetnek az érdeklődők. Vasárnap is ugrálóvár, óriási kifestő, játékok, kézművesség, eszem-iszom és sok más érdekesség várja a kicsiket, illetve a nagyokat egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában