Pályázat

2023.05.18. 12:33

Ludányhalászi sikerek születtek a katasztrófavédelem alkotói pályázatán

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „A füstérzékelő életet menthet” címmel alkotói pályázatot hirdetett iskolások részére. A ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskola diákjai kiemelkedő helyen végeztek.

E-L. Zs.

„A füstérzékelő életet menthet” című alkotói pályázatra a 6-10 éves, a 11-14 esztendős, valamint a 15-18 éves korcsoportban tanulók küldhettek be alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálták el a beérkezett műveket. Az azon első helyezést elért alkotások az országos versenyben vesznek részt.

A pályázat célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését. A pályázaton az művek központi témája a füstérzékelő. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, a káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehet bemutatni – olvasható a katasztrófavédelem pályázati kiírásában.

Kormány Zsoltné, a ludányhalászi általános iskola intézményvezetője közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatán szabadkézi rajz kategóriában a 6-10 évesek közül első helyezést ért el Tőzsér Margaréta, valamint a 11-14 esztendős korcsoportban harmadik helyezett lett Szabó Bálint, a Ráday Gedeon Általános Iskola diákja. Az ünnepélyes díjátadóját május 24-én, szerdán 10 órakor tartják a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az országos díjátadót június 9-én, pénteken lesz Budapesten, amelynek fővédnöke dr. Góra Zoltán  altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Fülep Zoltán ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő. A vármegyei pályázat védnöke Seres Tibor  ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában