Segítség

2023.05.21. 09:40

Kétszáz rászoruló kaphat élelmiszercsomagot Szalmatercsen

Közel kétszáz szalmatercsi rászoruló juthat ingyen lejárat előtti élelmiszereket a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködésének köszönhetően.

G. E.

Naponta átlagosan tizenöt-húsz ember jut hozzá élelmiszerhez

Forrás: Beküldött fotó

Két hónappal ezelőtt indult el a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közötti együttműködésnek köszönhetően egy jótékony kezdeményezés. Annak keretében naponta több, nehéz helyzetben élő szalmatercsi család juthat ingyen lejárat előtti élelmiszerekhez – adta hírül honlapján az alapítvány. 

– Munkatársunk alapítványunk gépkocsijával naponta szállít a salgótarjáni Penny Market üzletből szalmatercsi jelenlétpontunkra fogyasztásra alkalmas, lejárat előtti élelmiszert. A csomagokat – amibe pékáru, felvágottak, zöldség, gyümölcs és tejtermék is kerül – regisztrációt követően, térítésmentesen adjuk át a lakosság részére – közölte a szervezet.

Mint arról beszámoltak, a néhány hete indult programra eddig közel kétszázan regisztráltak, naponta pedig átlagosan tizenöt-húsz ember jut hozzá olyan élelmiszerhez, amely a lejárat okán egyébként veszendőbe menne. Hozzátették: ezen túl szükség esetén gyógyszereket és lázmérőt is biztosítanak a rászorulóknak, de a gyermekfoglalkozások is folyamatosak a szalmatercsi jelenlétponton is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában