Újjáéledés

2023.04.13. 17:32

Titokban belopakodott a nógrádi kertekbe a tavasz: fotókon a kikeleti virágok

Sokak számára a tavasz a legkedveltebb évszak, ilyenkor ugyanis újjáéled a természet. A fák, bokrok és virágok mostanra szinte mindenütt rügyet bontottak és mesés virágillatot hint a tavaszi szellő.

Angyal Eszter

Noha a vártnál kicsit lassabban, de megérkezett a tavasz és kivirágzott a természet

Forrás: Nool

Fotó: Angyal Eszter

Ki ne imádná a tavaszt?! Bár minden évszaknak megvan a maga bája, a tavasz kicsit mégis több a hosszabb nappaloknál és a fagyok elmúlásánál. A rügyet fakasztó, virágot adó, majd gyönyörű élénk zöldbe boruló természet magával hoz az emberek életébe is egy kis vidámságot és optimizmust. A borongós, hűvös telet követően testnek és léleknek is egyaránt jó megmártózni az újjáéledő természet szépségében. Van ebben valami magával ragadó, ami rányomja bélyegét az ember hangulatára is.

Tavasszal az emberek többsége megtelik élettel, mondhatni, a természethez hasonlóan kivirágzik, kimeríthetetlenné kezdi fonni céljainak hálóját. Madárcsicsergés hangja tölti be a melegedő napokat, érzékszerveinket elárasztja a kikelet minden varázsa. Sétáltunk egyet a tavaszban, s hoztunk onnan egy galériára való virágpompát olvasóinknak:

Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy Ipolytarnócon is éledezik a természet:

Berkenyén a virágzó vérszilva nyújtott páratlan látványt:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában