Alkotás

2023.04.20. 13:58

Mézeskalácstestet öltött Bárna címere

Mézeskalácsból formázta meg a bárnai címert a település ügyes kezű lakosa, Gajdár Zoltánné.

V. E.

Ez alkalommal a helyi alkotó nem kevesebbre vállalkozott, mint a falu címerének megformálására

Forrás: Beküldött fotó

Portálunk már többször beszámolt a bárnai művész tevékenységéről, így például arról is, hogy néhány évvel ezelőtt a falu haranglábának megáldásakor a településre látogató Marton Zsolt váci megyéspüspöknek egy mézeskalács-ajándékdobozt készített. Emellett betlehem, sőt, a falu egy részlete is testet öltött már puszedlitésztából Gajdár Zoltánné kezei által, aki a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában sajátította el mézeskalács-készítés alapjait.

Ez alkalommal a helyi alkotó nem kevesebbre vállalkozott, mint a falu címerének megformálására.

– Még korábban megígértem Oravecz Rolandnak, községünk polgármesterének, hogy elkészítem Bárna címerét mézeskalácsból. Felkeltette az érdeklődésemet a feladat, hiszen ez a „projekt” számomra is új kihívást jelentett – fejtette ki a bárnai művész, aki azt is hozzátette, hogy a címeren látható motívumok részletgazdagságát csak különösen aprólékos munkával tudta visszaadni. Az alkotás több napon át készült, hiszen a díszítést több réteg máz alkotja, és minden „szintnek” természetesen meg kellett száradnia a folytatás előtt. Gajdár Zoltánné a végeredményről egy felvételt is megosztott a közösségi oldalán, majd a szemet gyönyörködtető mézeskalács-címert a napokban átadta a polgármesteri hivatal részére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában