Pályakarbantartás

2023.04.17. 18:48

Lezárással és éjszakai zajjal járó munkavégzést folytatnak két nógrádi vasútvonalon is

Az Aszód–Balassagyarmat és a Hatvan–Somoskőújfalu vonalon előre tervezett éjszakai, illetve folyamatos (éjjel-nappali) karbantartást végeznek a vasúti pályán.

G. K.

Hatvan és Somoskőújfalu között április 17-én, hétfőn 0 órától egészen április 23-án, éjfélig pályakarbantartás miatt valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik. 

Ezek útvonala a közút vonalvezetése miatt jelentősen eltér a vasúttól. Lőrinciben a Városházánál, Selypen a Lőrinci-Selyp autóbusz megállóhelyen, Jobbágyiban a Galgagutai elágazásnál, Szurdokpüspökiben a Szabadság utcai autóbusz megállóhelyen, Mátraverebélyen a szentkúti elágazásnál, Kisterenyén az Ózdi úti elágazásnál, Kisterenye-Bányatelep vasúti megállóhely helyett az azonos nevű autóbusz megállóban, Zagyvapálfalva vasútállomás helyett a Szécsényi útelágazásnál, Salgótarjánban pedig a Postai aluljáró nevű autóbusz megállóhelyen állnak meg – tájékoztatott portálunkhoz eljuttatott közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Mint írták: Galgamácsa és Balassagyarmat között április 22-én, szombaton 0 órától másnap éjfélig valamennyi vonat helyett vonatpótló autóbusz közlekedik.

A közleményből kiderült továbbá az is, hogy a lakott területeken a karbantartást végző vasúti munkagépek általában 10-20 percet, illetve a külön jelzett állomásokon a feltüntetett ideig tartózkodnak. A zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában