Szakkör

2023.04.22. 07:47

Kézzel készített csodákból nyílt kiállítás Nemtiben

Gyöngyből fűzött ékszerek, vesszőből font kosarak és csomózási technikával készült használati tárgyak színesítik azt a kiállítást, ami a napokban nyílt meg Nemtiben. A Tájházban látható tárlatot a helyiek által alkotott munkákból állították össze.

G. E.

Gyöngyből fűzött ékszerek, vesszőből font kosarak és csomózási technikával készült használati tárgyak színesítik a kiállítást

Forrás: Beküldött fotó

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott különböző szakkörös foglalkozásokon résztvevők munkáiból nyílt kiállítás Nemtiben. A községben az elmúlt hónapokban a gyöngyfűzés és a makramézás lépéseit sajátíthatták el az érdeklődők. Az apró, színes gyöngyökből ékszerek, a csomózási technikával pedig különféle használati tárgyak, táskák és övek is készültek a foglalkozásokon, amelyre heti rendszerességgel gyűltek össze a helyiek. A Nemtiben élők korábban a vesszőfonás mellett tették le a voksukat, és mivel ehhez a tevékenységhez is maradt alapanyag, így azt is folytatták az érdeklődők. 

Az általuk készített alkotásokból nyílt kiállítás, amelyen az elmúlt hónapok során szerzett élményekről is beszámoltak az érdeklődőknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában