Szemétszedés

2023.04.20. 17:00

Idén is megtisztítják lakókörnyezetüket a mátraverebélyiek

A vasútállomás melletti erdős területen is összegyűjtik a szemetet azok az önkéntesek, akik Mátraverebélyben csatlakoznak az országos szemétszedési akcióhoz.

G. E.

Mátraverebélyben is a helyiek gyűjtik össze a szemetet április 22-én, szombaton, az országos TeSzedd! akció keretében tisztítják meg lakókörnyezetüket a szétdobált hulladéktól. Azok, akik ki szeretnék venni részüket a munkából 9 órakor a művelődési ház előtt találkoznak, onnan indulva, több csoportban járják majd végig a kritikus helyeket. 

– Tavaly csatlakoztunk első alkalommal a fenti kezdeményezéshez, akkor is szép számmal részt vettek azon a helyiek. Bízunk abban, hogy idén még többen ragadnak szemetes zsákot, ezért is időzítettük szombatra a programot – tájékoztatott Erdeiné Benus Hajnalka, helyi közművelődési szakember. A falu közterületeit, a vasútállomás melletti erdős részt is kitakarítják, ugyanis ott folyamatosan újratermelődik a szemét. 

Mint mondta: abban az esetben, ha a kitűzött időpontban a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudják megvalósítani a falutakarítást, azt későbbre, április 25-re, keddre halasztják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában