Átadó

2023.04.05. 15:38

Hatmillió forintból készült el Nagyoroszi új, modern játszótere

Kedden délelőtt átadták Nagyoroszi legújabb játszóterét. A kicsiknek csúszdás mászóvárat, rugós játékot, homokozót, hintákat és ügyességi eszközöket telepítettek.

E.-L. Zs.

Hosszú idők óta nem volt az uniós normáknak megfelelő biztonságos játszótér a településen

Forrás: Nool

Fotó: E.-L. Zs.

Az újonnan épített játszótér átadója az óvodások műsorával kezdődött, majd Babicska Károly polgármester köszöntötte a jelenlévőket és megtartotta ünnepi beszédét. Hangsúlyozta, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a helyben élő gyermekek lehetőségeikhez mérten boldogan éljenek. 

– A képviselő-testület 2018. december 18-án fogadta el a település újabb öt évre szóló Helyi Esélyegyenlőség Programját, melynek egyik fontos célkitűzése volt a játszótér kialakítása Nagyorosziban. Hosszú idők óta nem volt az uniós normáknak megfelelő biztonságos játszótér a településen. Most a Magyar Falu Program keretein belül 6 millió forintból hoztunk létre új játszóteret – ismertette a polgármester. 

Hozzátette, hogy pályázaton kívül az önkormányzat építtette a kerítést, a gyermekek és az eszközök védelmében, valamint további játszóeszközöket telepítettek a település másik játszóterére is.

Az eseményen Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője elmondta, hogy fontos nagyobb figyelmet fordítani a gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztésére, amelyben az új játszótér is segítséget nyújt.  – A szülők is megtaníthatják azokat a normákat és szokásokat a gyerekeknek, amelyek a közösségi életben is a hasznukra válnak majd – hangsúlyozta Balla Mihály.

Az eseményen Siklai István és Siklai Istvánné zenés irodalmi műsorral készült, majd a gyermekek a szalag átvágását követően birtokba is vették az új játszóteret. A program folytatásaként az érdeklődők Laczkó-Bobák Barbara fotóiból nyílt kiállítást is megtekinthették a helyi könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában