Kiállítás

2023.04.07. 09:48

Gobelinekből álló kiállítás nyílt Bátonyterenyén

Kiállítással nyitotta meg újra kapuit a napokban a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ, közel négy hónapnyi zárvatartás után. ­Nagyfalusi Sándorné gobelinjeit láthatják az érdeklődők az intézmény galériájának falain.

G. E.

Nagy Izidorné (jobbra) nyitotta meg a tárlatot

Forrás: Beküldött fotó

– Egy csodálatos kiállítással nyitotta meg ma kapuit az Ady Endre Művelődési Központ, ami a rezsiköltségek csökkentését célzó intézkedések miatt az utóbbi négy hónapban zárva tartott – fogalmazott köszöntőjében Maruzs-Molnár Ágnes, a művelődési házat üzemeltető Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Nagyfalusi Sándorné gobelinjei díszítik az Iványi Ödön Művészeti Kisgaléria falait, aki intézményünk egy közelmúltban alakult csoportjának, a Bátonyterenyei Képzőművészek Baráti Körének tagja. 

A tárlatot Nagy Izidorné mátranováki alkotó ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Mint mondta, Nagyfalusi Sándorné Katalin nagy türelemmel és kitartással készíti képeit, merkelőtűvel, színes gyapjúfonallal, vagy osztott hímzővel előfestett vászonra. A szivárvány árnyalatainak minden színét felhasználva öltögeti alkotásait, nagy odaadással. A technika neve gobelin

– Katalin kislánykorától gyönyörű kézimunkákkal örvendeztette meg családját, mindenféle technikát kipróbált. Tizennégy éve rácsodálkozott a gobelinvarrásra, azóta színeivel a sokszínű valóság fényeit, árnyait adja vissza – hangsúlyozta Nagy Izidorné. 

– Az elmúlt években mintegy hatvan képet készített, ezek közül választott közel negyven darabot első önálló kiállítására ide, az Ady Endre Művelődési Házba. 

Nagyfalusi Sándorné kifejtette: tizennégy éve gyakorolja ezt a hobbit, ami a nyugdíjas éveiben nyújt számára tartalmas kikapcsolódást, örömet és értelmes időtöltést. Ebben családja, barátai és alkotótársai is támogatják. Az alkotásokat április 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők az intézmény galériájában. 

A kiállításmegnyitót Gonda Réka maconkai népdalokból összeállított műsora is színesítette. A köszöntőket követően a jelenlévők megtekintették a műveket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában