Határozat

2023.04.03. 11:32

Becsó Zsolt: a baloldal a háborút választotta a béke helyett

Az Országgyűlés a minap elfogadta azt a békepárti határozati javaslatot, amelyet a kormánypártok nyújtottak be az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán. Becsó Zsolt kelet-nógrádi országgyűlési képviselő igennel szavazott, nem úgy, mint ahogyan azt a baloldal tette.

Nool

Becsó Zsolt: még keresik a megfelelő útszakaszt, ahol a zenélő út nem zavarja a legközelebb élők nyugalmát sem

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött fotó

Mint megírtuk, a határozattal – amelyet 130 igennel és 24 nemmel szavaztak meg a képviselők – az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, és rögzíti: azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjen fel, és kerülje azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak. A határozat tartalmazza, hogy a fegyverszállítások és a további szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség.

– Az Országgyűlés által pénteken elfogadott békepárti határozat a magyar emberek többségének akaratát rögzíti, és egyértelmű üzenet Magyarországnak, valamint az egész világnak – hangsúlyozza Becsó Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. A kelet-nógrádi politikus emlékeztetett ugyanakkor, hogy Gyurcsány Ferenc és a dollárbaloldal tagjai nem szavazták meg a határozatot.

„A dollárbaloldal nemet mondott”

– A békepárti határozatra tehát a teljes dollárbaloldal, így Godó Beatrix párttársai, Fekete Zsolt parlamenti támogatói és a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd képviselője, Berki Sándor is nemet mondott. Tették ezt annak ellenére, hogy a magyar emberek békét akarnak, így amikor a dollárbaloldal pénteken nemet mondott a békepárti határozatra, akkor ismét bizonyította, hogy a dollárokért cserébe hajlandó a magyar emberek többségével is szembe menni – fogalmazott Becsó Zsolt.

A képviselő szerint a baloldal ezzel ismét a háborút választotta a béke helyett. Úgy véli: Gyurcsány Ferencék ezzel újra emlékeztetnek bennünket arra, hogy amikor a nemzeti érdek képviseletéről van szó, rájuk nem lehet számítani.

– Mi továbbra is a béke pártján állunk, és meg fogjuk védeni Magyarországot attól, hogy belesodródjon a háborúba – emelte ki a kelet-nógrádi képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában