Fejlesztés

2023.04.19. 09:09

A Zöld Csiga Programnak köszönhetően elkezdődött a balassagyarmati Gregori-park rendbetétele

Újabb fejezetéhez érkezett a Zöld Csiga Program megvalósítása az Ipoly-parti városban. A Gregori-park néven ismert területen a markológép kedden kezdte meg a részleges bontást.

Hegedűs Henrik

A Gregori-park néven ismert területen a markológép kedden kezdte meg a részleges bontást

Forrás: Nool

Fotó: H. H.

A nyugat-nógrádi járási székhely jelenleg zajló legnagyobb kivitelezési munkálatai több helyen, így a Palóc-ligetben, az Ipoly-parti sportközpontnál, a Hősök terén, a Ligeti Lajos utcai sétányon, illetve a Kecske-ligetben is folynak. 

Nemrégiben megindult egy újabb felület, a Gregori-park korszerűsítése. A Kóvári és Széchenyi utcák sarkán, a Cseperedő óvoda oldalfalával szemben egykor a település közismert cipészmestere lakott. Halála után azonban elbontották a házát és ezen a ponton egy kis parkot alakítottak ki, amely nevét a néhai szakember becenevéről kapta. Az utóbbi években azonban egyre inkább sorvadt a terület, a növényzet állaga már nem bírta az idők próbáját, így nem véletlenül szemelte ki megújítását a Zöld Csiga Program keretében az önkormányzat. Ráadásul a kelet felől közvetlenül szomszédos üres telek miatt lehetőség nyílt a bővítésre, így született meg a Palóc Kultúra Parkjának ötlete. A városvezetés el is készítette szűkebb pátriánk kiemelkedő személyiségének, a Tereskén nyugvó egykori utolsó nógrádi dudásnak, Pál Istvánnak szobrát, amelyet az újonnan létesítendő köztér középpontjában állítanak majd fel.

A tényleges munkálatok tehát már elkezdődtek, és még idén várható a beruházás befejezése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában