Helyi közélet

2023.03.09. 12:31

Konferencián fejlesztették ismereteiket a nógrádi közművelődési szakemberek

A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Vármegyei Igazgatóságának idei első közművelődési szakmai napjára gyűltek ma össze Salgótarjánban szűkebb hazánk közművelődési szakemberei. Az érdeklődők több témában hallhattak előadásokat, azokon keresztül bővíthették tudásukat.

Gulyás Edina

Megyénk közművelődési szakemberei gyarapíthatták tudásukat ma Salgótarjánban

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

– Nagy öröm, hogy Nógrád szinte valamennyi településén van már kollégánk, közülük a mai rendezvényen több mint ötvenen vesznek részt – fogalmazott megnyitójában Máté Lászlóné, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád vármegyei igazgatója. – Sok újdonság van a szakmában, amiről ma szó lesz. Egyebek mellett a jogszabály-módosításokról, a közösségi színterek számára adódó új lehetőségekről, a statisztikák fontosságáról is hallhatunk. A Déryné Program nagyon sok kis településre visz élő színházat, ezek elérhetőségéről is beszámolnak az előadók, valamint a vármegyei igazgatóság idei programjairól is adunk tájékoztatást. 

Erdélyi Erzsébet, a Nemzeti Művelődési Intézet Szakmai Igazgatóság Szakfelügyeleti és Minőségfejlesztési Központ vezetője arról beszélt, hogyan szerezhetnek minősítést a művelődési intézmények
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője köszönőjében kifejtette: a rendezvény szép példája annak, hogy az intézmény milyen jó kapcsolatot ápol az intézettel. 

Fotós: Hegedűs Márk

– Az elmúlt évben két nagyon fontos elismerést kapott a József Attila Művelődési Központ: megkapta a város „Pro Arte” Díját, és Nógrádikum címmel is kitüntették. A két kitüntetés az elmúlt évtizedek szakmai munkájának elismerése, amely mindenképpen irányt mutat a következő esztendőkre is – hangsúlyozta az ügyvezető. – Az elmúlt időszakban nem volt lehetőség arra, hogy összegyűljünk és tapasztalatot cseréljünk, friss információkról tájékozódjunk. Nagyon fontos azonban hogy együttműködünk. A nehézségek során felfedeztük: igazából akkor vagyunk erősek, ha figyelünk egymásra, megosztjuk a tudásunkat és a tapasztalatunkat. Hiszek abban, hogy közösen sokkal sikeresebbek lehetünk. A mai nap ezt a célt szolgálja. 

A megnyitóbeszédeket követően a szűkebb hazánkból számos pontjáról érkező közművelődési szakemberek több témában hallhattak előadásokat, amelyek hasznos információkkal szolgáltak mindennapi munkájukhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában