Oktatás

2023.03.19. 18:39

Apró kezek tették rendbe az iskolakert magaságyásait Dorogházán

A tavaszi napsütés az iskolakertbe csábította a dorogházai diákokat, az alsó tagozatosok a napokban rendbe tették a magaságyásokat, amibe később virágokat és más növényeket ültetnek majd el. A kicsik összegyűjtötték a lemetszett ágakat, kitakarították az udvart.

G. E.

A tanulók lelkesen munkálkodtak a szabadban

Forrás: Beküldött fotó

– A gyerekek a munka során megfigyelték az őket körülvevő, éledő természetet. Megvizsgáltuk a sünlakokat, amelynek a tél során lakója is volt. Sőt, felfedezték, hogy kisnyulak is születtek – fogalmazott Szűcsné Bakos Mónika, a Móra Ferenc Tagintézmény iskolakerti munkacsoportjának vezetője.

Mint mondta, a kert felszántásában az önkormányzat nyújt majd segítséget. A magokat már beszerezték, azokat a felsősök ültetik majd el, ahogy ők végezték el a gyümölcsfák egészségügyi metszését is. Az iskolakertben tehát elkezdődtek a munkák, ami egészen késő őszig feladatot ad majd a diákoknak és az intézmény dolgozóinak.

 

Címkék#Dorogháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában