Dog dancing

2023.02.21. 15:55

Világbajnokságon bizonyíthatják ügyességüket a hollókői juhászkutyák

Újabb sikert könyvelhetett el a napokban Bérczes Christine Elisabeth. A hollókői dog dancing edző mindkét kutyájával első helyen kvalifikálta magát a sportág világbajnokságára, amit idén májusban Dániában rendeznek majd meg.

Gulyás Edina

Bérczes Christine Elisabeth (balról a második) mindkét kutyájával első helyen kvalifikálta magát a sportág világbajnokságára.

Forrás: Beküldött

Néhány hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy történelmet írt a magyar dog dancing csapat, ugyanis a Németországban megrendezett FCI Dog Dancing Nyílt Európa Bajnokságon mindenkit maguk mögé utasítottak. A bajnokokat erősítette a hollókői Bérczes Christine Elisabeth is, aki most újabb eredménnyel büszkélkedhet. A napokban tartották meg Budakeszin a dániai FCI Dog Dancing világbajnokság kvalifikációs versenyét, amelyen mindkét ausztrál juhászkutyájával első helyen végeztek. 

– Chanellel a HTM, magyarul láb melletti követés kategóriában indultunk és bizonyultunk a legjobbnak, míg Meredithel a sportág másik versenykategóriájában, a Freestyle-ban sikerült kiváló eredményt elérni, így mindkét kedvencemmel bizonyíthatunk majd a május végi világbajnokságon – fogalmazott Christine, hozzátéve: – Korábban volt már alkalmunk bemutatkozni ezen a megmérettetésen, 2019-ben Chanellel bejutottunk a döntőbe és a tizedik helyen végeztünk.

Chanellel a HTM, magyarul láb melletti követés kategóriában első helyen kvalifikálódtak
Forrás: Beküldött

A dog dancing edző arra is kitért: ausztrál juhászkutyák tenyésztésével is foglalkozik. Ezért nagy öröm számára, hogy a Glamour Aussies elnevezésű kennelből származó Aslan névre hallgató kutyus gazdájával, Böröczki Renátával szintén bejutott a világbajnokságra. A fiatal négylábúnak ez lesz az első ilyen megmérettetése. 

Aslan névre hallgató kutyus (balra) gazdájával, Böröczki Renátával szintén megmérettetheti magát a világbajnokságon
Forrás: Beküldött

Mint mondta, a kvalifikációra való felkészülést bonyolította, hogy két hét múlva rendezik meg az angliai Birminghamben a legnagyobb kutyás eseményt, a CRUFTS-ot, amin Meredithszel képviselik majd hazánkat. Két évvel ezelőtt ezen a versenyen negyedik helyen végeztek.

dog dancing
Angliában Bérczes Christine Elisabeth Meredithszel is képviseli majd hazánkat.
Forrás: Beküldött

– Mivel gőzerővel gyakorolunk az angliai eseményre, nehéz volt a felkészülés a kvalifikációs versenyre, hiszen mindkét megmérettetésen más ringméret és szabályok érvényesek. Ennek ellenére nem akartam kihagytam a világbajnokságot és bíztam a kutyámban. Nagyon izgultam, de nem csalódtam, Meredith nagyszerűen végezte a feladatát – közölte Christine, aki arra is kitért, hogy a rangos versenyekre való felkészülés tölti ki a mindennapjait. Emellett természetesen megtartja a hollókői dog dancing órákat és forgatásokon is részt vesz két kedvencével. Ez utóbbiról még nem árulhat részleteket, azonban hamarosan erre is fény derül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában