Dog dancing

2023.02.21. 15:55

Világbajnokságon bizonyíthatják ügyességüket a hollókői juhászkutyák

Újabb sikert könyvelhetett el a napokban Bérczes Christine Elisabeth. A hollókői dog dancing edző mindkét kutyájával első helyen kvalifikálta magát a sportág világbajnokságára, amit idén májusban Dániában rendeznek majd meg.

Gulyás Edina

Bérczes Christine Elisabeth (balról a második) mindkét kutyájával első helyen kvalifikálta magát a sportág világbajnokságára.

Forrás: Beküldött

Néhány hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy történelmet írt a magyar dog dancing csapat, ugyanis a Németországban megrendezett FCI Dog Dancing Nyílt Európa Bajnokságon mindenkit maguk mögé utasítottak. A bajnokokat erősítette a hollókői Bérczes Christine Elisabeth is, aki most újabb eredménnyel büszkélkedhet. A napokban tartották meg Budakeszin a dániai FCI Dog Dancing világbajnokság kvalifikációs versenyét, amelyen mindkét ausztrál juhászkutyájával első helyen végeztek. 

– Chanellel a HTM, magyarul láb melletti követés kategóriában indultunk és bizonyultunk a legjobbnak, míg Meredithel a sportág másik versenykategóriájában, a Freestyle-ban sikerült kiváló eredményt elérni, így mindkét kedvencemmel bizonyíthatunk majd a május végi világbajnokságon – fogalmazott Christine, hozzátéve: – Korábban volt már alkalmunk bemutatkozni ezen a megmérettetésen, 2019-ben Chanellel bejutottunk a döntőbe és a tizedik helyen végeztünk.

Chanellel a HTM, magyarul láb melletti követés kategóriában első helyen kvalifikálódtak
Forrás: Beküldött

A dog dancing edző arra is kitért: ausztrál juhászkutyák tenyésztésével is foglalkozik. Ezért nagy öröm számára, hogy a Glamour Aussies elnevezésű kennelből származó Aslan névre hallgató kutyus gazdájával, Böröczki Renátával szintén bejutott a világbajnokságra. A fiatal négylábúnak ez lesz az első ilyen megmérettetése. 

Aslan névre hallgató kutyus (balra) gazdájával, Böröczki Renátával szintén megmérettetheti magát a világbajnokságon
Forrás: Beküldött

Mint mondta, a kvalifikációra való felkészülést bonyolította, hogy két hét múlva rendezik meg az angliai Birminghamben a legnagyobb kutyás eseményt, a CRUFTS-ot, amin Meredithszel képviselik majd hazánkat. Két évvel ezelőtt ezen a versenyen negyedik helyen végeztek.

dog dancing
Angliában Bérczes Christine Elisabeth Meredithszel is képviseli majd hazánkat.
Forrás: Beküldött

– Mivel gőzerővel gyakorolunk az angliai eseményre, nehéz volt a felkészülés a kvalifikációs versenyre, hiszen mindkét megmérettetésen más ringméret és szabályok érvényesek. Ennek ellenére nem akartam kihagytam a világbajnokságot és bíztam a kutyámban. Nagyon izgultam, de nem csalódtam, Meredith nagyszerűen végezte a feladatát – közölte Christine, aki arra is kitért, hogy a rangos versenyekre való felkészülés tölti ki a mindennapjait. Emellett természetesen megtartja a hollókői dog dancing órákat és forgatásokon is részt vesz két kedvencével. Ez utóbbiról még nem árulhat részleteket, azonban hamarosan erre is fény derül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában