Sziréna

2023.02.12. 19:06

Több mint 114 millió forintból újítják fel a szécsényi mentőállomást

A Szécsényi Mentőállomás több mint 114 millió forint támogatásban részesült a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban a közelmúltban. A mentőállomás egy garázsblokkal bővül, valamint a kültéri burkolatot is felújítják.

L.J.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy az elnyert összegből a mentőállomást egy garázsblokkal bővítik, illetve a kültéri burkolat felújítását tervezik.

– A mentőállomás bővítése az elvárásoknak és a kor követelményeinek megfelelő helyiségek kialakítása érdekében szükséges – fogalmazott Győrfi Pál.

Hozzátette: egykor, a mentőállomás elkészültekor még sokkal kisebb méretű mentőgépjárműveket használtak. A jelenleg futó, korszerű mentőautók nagyobbak és ezzel együtt az épületeiket is kinőtték. A jelenlegi elvárásoknak megfelelő épület kialakítása mind higiénés, mind komfortérzet szempontjából nagyon fontos.

– A beruházásnak hála a gépjárműveket védett körülmények között tárolhatják, míg a hasznosítatlan területek felszabadulásával a további helyiségek megfelelő kiosztása is lehetségessé válik. Mindez a dolgozók munkakörülményeit, komfortját is fejleszti. A fekete és fehér öltözők kialakítása biztosítja a bajtársak megfelelő higiénés lehetőségeit. A fejlesztés a betegek érdekét szolgálja, hiszen a munkakörülmények hatással vannak a dolgozók testi-lelki egészségére, teljesítményére is – emelte ki a szóvivő.

Győrfi Pál hangsúlyozta: a beruházást a pályázaton belül az önkormányzat végzi. A fejlesztés mértékére való tekintettel, a munkálatok ideje alatt a mentőállomás ideiglenes átköltöztetését fogják javasolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában