TRAGÉDIA

2023.02.20. 12:30

Önkezével vetett véget életének egy Nógrád megyei bíró

Vasárnap reggel holtan találták otthonában a Balassagyarmati Járásbíróság egyik bíráját. Úgy tudni, hogy a 46 éves férfi önkezével vetett véget életének. Ismerősei szerint sorozatos munkahelyi és családi gondok vezethettek a tragédiához.

H. H.

Vasárnap kora délelőtt nagy felbolydulás volt a balassagyarmati Hunyadi utcában. Kilenc óra tájban a járókelők villogó jelzésű mentőautót és a közelben tűzoltókocsit is láttak a Rákóczi úti körforgalmi csomóponthoz legközelebb eső tömbház tövében. Találgatták, mi történhetett. Kiderült, egy középkorú férfi lakásában történt tragédia. A környékbeliek szerint a bezárt ajtót be kellett törni, így bukkantak rá az áldozatra, akinek az életét már nem tudták megmenteni – meg nem erősített előzetes információk alapján öngyilkos lett.

Vasárnap délelőtt a tűzoltók jelenléte miatt kerestük a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletét, akik arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy „ajtónyitás” miatt vonultak ki a Hunyadi utcába.

Néhány órával később további hírek terjedtek el az Ipoly-parti városban. Az egyik helyi portál, az Ipolyinfo.com beszámolója szerint a jogász férfit felkészült, szakmáját értő büntetőbíróként ismerték kollégái, míg a halálához vezető okok között a munkájához kapcsolódó konfliktus, illetve egy ehhez köthető családi válság szerepelhetett. A férfi családos ember volt, feleségét és kiskorú lányát hagyta hátra.

Ugyancsak a járási székhelyről származó – hivatalosan meg nem erősített – információk szerint a Balassagyarmati Járásbíróságon dolgozó férfi munkahelyi viszályának hátterében az állhatott, hogy fontos belső pozícióhoz szeretett volna jutni, ám ez meghiúsult, ezért még a múlt hét második felében beadta a felmondását. A Balassagyarmati Törvényszék homlokzatán hétfő reggel óta lengeti a szél a fekete zászlót.

A nyugat-nógrádi városban terjedő hírek kapcsán megkerestük a Balassagyarmati Törvényszéket is, egyelőre nem kaptunk választ kérdéseinkre. Amint reagálnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés (15:05):

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője portálunk érdeklődésére közölte, hogy a Balassagyarmati Rendőrkapitányság az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123 (Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes); Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503 (Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes); Kék vonal, gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat 116-111 (Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában