Növekedés

2023.02.10. 13:45

Nógrád-szerte egyre többen építtetnek lakást

Az országos tendenciához hasonlóan szűkebb hazánkban is emelkedett a lakásépítési kedv tavaly és az idei év első három negyedévében – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legújabb, Fókuszban a megyék című kiadványából.

Nagy Orsolya

A válság ellenére is töretlen az építkezési kedv Nógrádban

Forrás: pixabay

Mint arról beszámoltak, az előző év ugyanezen időszakához képest 19-ről 59-re emelkedett az épített lakások száma. Az 59 lakás közel kétharmada községekben, több mint egyharmada kisebb városokban épült, Salgótarjánban viszont mindössze egy új lakást adtak át. Az épített lakások tízezer lakosra jutó száma pedig a megyék közül itt volt az egyik legalacsonyabb, az országos átlag negyedét sem érte el.

A kiadványban arra is kitérnek, hogy az új lakások több mint háromnegyedének természetes személy, közel egynegyedének vállalkozás volt az építtetője. Az előbbieket családi házas formában, az utóbbiak közül tizenkettőt többszintes, többlakásos épületben, kettőt pedig csoportházban adtak át.

Az új lakások átlagos alapterülete 133 négyzetméter volt, ez meghaladta az országos átlagot, amely 94 négyzetméter. Mint írták, szűkebb hazánkban 2022 első három negyedévében 25 lakás szűnt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában