Fejlesztések

2023.02.09. 16:22

Lakókocsigyártó-üzem működik az egykori rétsági laktanyában

Egyre több ponton indultak meg, illetve kezdődnek el a közeljövőben kivitelezések az egykori laktanya területén. A fejlesztések között szerepel lakások kialakítása, szociális otthon és ipari üzem létesítése.

Hegedűs Henrik

A harckocsijavító részleg belső átalakításával már egy éve működik lakókocsigyártó üzem a területen

Forrás: Nool

Fotó: H. Cs.

Minap tartottunk rövid bejárást a helyszínen Mezőfi Zoltán, a város polgármestere társaságában, megszemlélve az egyre jobban benépesülő területet. 

– A laktanya hasznosítása lényegében három pillérre épül – részletezte a tényeket a polgármester. 

Benépesülhet az egykori laktanya
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool Archív

– Egyfelől a helyi szolgáltatások színvonalát emeltük, az egészségügyi központ kialakításával, a munkaügyi központ ideköltöztetésével és a tűzoltóság áttelepítésével. Másfelől az önkormányzat igyekezett értékesíteni a legnagyobb, egyben legrosszabb állapotú épületeket, ami kettő kivételével eddig nagyrészt sikerült is. A legénységi szálláson hatvan-hetven, különböző méretű lakást készít el a liciten nyertes vállalkozás, hasonlóképpen a bejárat mellett balról található főépületben szociális otthon lesz. Vele szemben, a parancsnoki épületben további húsz lakásnak akad még hely, néhány szoba a talapzaton kiállított tankra néz majd – tette hozzá.

Vontatható, mobil házak készülnek a helyszínen
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Mezőfi Zoltán kiemelte, a harmadik elem az iparfejlesztés, amelyet a laktanya hátsó részén képzelnek el. Ezek közül a harckocsijavító részleg belső átalakításával már egy éve működik egy olyan lakókocsigyártó-üzem, ahol vontatható, mobil házak készülnek. 

A polgármester reménykedik benne, hogy a laktanya bezárását követően negyedszázaddal minél teljesebben benépesülhet a terület, és a ma még üres ingatlanokat is hasznosítani tudják, ezzel megszépítve az egykor rendezett katonai objektumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában