Víztározó

2023.02.14. 19:18

Hasznoson megtelt vízzel a tározó

Újra megtelt vízzel a tavalyi nagy aszály és a meder Mátrakeresztes felőli végében folytatott földmunkák után a tározó.

F. Z.

A közelmúltban befejeződtek Hasznoson a víztározó területén végzett munkálatok – tájékoztatta portálunkat az Észak-magyarországi Regionális Vízművek ZRt.

– Szakembereink eltávolították a tározóból az elmúlt évtizedek alatt behordott hordalék nagy részét. Jelenleg a tározó üzemvízszinten működik, ha szükséges, ez a fenékürítővel csökkentésre kerül – írja a közlemény.

Kapás Imre, a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a tározón jelenleg is lehetne horgászni. A ragadozó halakat tilalmi idők is védik ez idő tájt, az időjárási körülmények pedig, a hosszabb ideje tartó fagyos időszak, ami szintén nem kedvez a horgászatnak.

– Csukára februárban tilalom van, süllőre március 1-től lesz. A víz jelenleg hideg, pontyozásra nem alkalmasak körülmények. Vékony jégréteg is kialakult az utóbbi időszakban a tározón – mondta az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában