Árvíz

2023.01.19. 18:25

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Balassagyarmaton

Csach Gábor, a város polgármestere a közösségi oldalán adta hírül, hogy csütörtök délelőtt az Ipoly Balassagyarmaton is több helyen kilépett a medréből, majd elérte az északi csapadékvíz főgyűjtőcsatorna vízszintjét. Emiatt pedig harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a városban.

L. J.

A folyamatos esőzés miatt megnőtt városi csapadékvíz szintje

Forrás: Facebook | Csach Gábor

– A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szakemberei elzárták az északi főgyűjtőcsatorna Ipolyba ömlő torkolatának szabályzó zsilipjét, hogy a folyó ne duzzassza vissza a városi csapadékvizet. A késő délutáni órákban beindítottuk a zsilip szivattyúját is, mivel a folyamatos esőzés miatt megnőtt városi csapadékvíz szintje, és veszélyes magasságba emelkedett a főgyűjtőben – olvasható a bejegyzésben

A polgármester hozzáteszi, a hírek nem biztatóak, az Ipoly felső folyásánál még mindig jellemző az óránkénti 8-10 centiméteres vízszintnövekedés. 

Csach Gábor kiemelte, utoljára tíz éve volt ilyen dinamikusan emelkedő vízszint. Reméli, hogy nem éri el az akkori csúcsértékeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában