Filmvetítés

2023.01.13. 12:27

Felvételekkel hangolódnak a közelgő jubileumra a kazári egyesület tagjai

V. E.

 Idén áprilisban megalapításának húsz éves jubileumát ünnepli a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület. A csoport elnöke, Szabó Imréné elmondta, hogy januárban és februárban is filmvetítéssel kívánják feleleveníteni az elmúlt két évtized során velük történt eseményeket.

– Először január 15-én, vasárnap 15 órakor gyűlünk majd össze a helyi kultúrház kistermében. A felvételek olyan programokat és rendezvényeket örökítettek meg, amelyeken mi is részt vettünk, így például a Nemzetközi Folklór Fesztivált, amelynek ugyancsak húsz éven keresztül augusztus 20-án a községünk adott otthont. Emellett egyesületünk kétszer is járt az államalapító királyunk napján tartott istentiszteleten a bécsi Szent István Székesegyházban. Természetesen kazári népviseletben vonultunk fel, illetve a liturgia végén énekeltünk, táncoltunk és az agapén is részt vettünk – emlékezett vissza Szabó Imréné, aki hozzátette, hogy az ezekhez hasonló emlékeket megőrző felvételek megtekintését január 29-én, majd februárban is folytatják majd a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában