Pályázat

2023.01.17. 15:43

Bölcsőde építésére pályáznának Nógrádon

Nógrádon 2023-ban pályázatot szeretnének benyújtani egy 12 férőhelyes bölcsőde építésére. Varga Richárd polgármestert az egyéb tervekről is kérdeztük.

L. J.

Varga Richárd, Nógrád polgármestere elmondta: idén pályázatot szeretnének benyújtani egy 12 férőhelyes bölcsőde építésére. Ugyanis a településen nincs bölcsőde, azonban egyre nagyobb igény mutatkozik rá. Jelenleg Berkenyére, illetve Szendehelyre vihetik a szülők bölcsődébe a gyermekeiket. 

Emellett szeretnék hosszú távra kibérelni a MÁV Zrt.-től azt a rakodóterületet és a hozzá vezető utat, ahol modern autóbusz-fordulót kívánnak kialakítani. 

– A hosszú távú bérleti szerződés előkészületei már folyamatban vannak. Ha ez sikerül, akkor az önkormányzat önköltségén és pályázati forrás igénybevételével szeretnénk egy 21. századi autóbusz-fordulót kialakítani, illetve a megálló áthelyezése is tervben van – fogalmazott Varga Richárd.

Hozzátette: a jelenleg zajló beruházások befejezése, illetve az új pályázati lehetőségek kiaknázása a cél 2023-ban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában