Árvíz

2023.01.19. 15:09

Árvíz miatt kitelepített családot fogadott be a Máltai Szeretetszolgálat Ipolytarnócon

Az árvíz miatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét házában helyeztek el egy hattagú családot Ipolytarnócon.

Nool

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Ipolytarnócon

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról korábban beszámoltunk harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el csütörtökön Ipolytarnócon. Az áradás miatt több családot is ki kellett költöztetni. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat portálunkhoz eljutatott közleménye szerint az érintett háztartások lakói többnyire rokonaikhoz költöztek, egy családot pedig a karitatív szervezet fogadott be.

Mint írják a kitelepítésekről a folyóparti bejáráson döntött a település vezetése, mielőtt az emelkedő víz elérte volna a falu szélén álló házakat. A Máltai Szeretetszolgálat épületébe befogadott családot a szervezet munkatársai költöztették át, személyes tárgyaikat, ingóságaikat személyautóval, egyetlen fuvarral el tudták hozni. A közösségi térként szolgáló, többek között gyermekfoglalkozásoknak, szociális ügyintézésnek otthont adó, de szükséghelyzetben akár melegedő helyiségnek, mosodának is alkalmas Jelenlét házban matracokon szállásolták el az embereket, akikről az önkormányzat közreműködésével gondoskodik a Szeretetszolgálat.

Az ugyancsak Nógrád megyei Litkén a település melletti domboldalról lezúduló víz sártengerré változtatott egy földutat, melynek végén lakóházak állnak. Az intenzív esőre tekintettel, a Máltai Szeretetszolgálat a településre behozta, és családoknál elhelyezte az érintett épületekben tartózkodó két idős embert, mielőtt az út teljesen járhatatlanná vált volna - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában