Megemlékezés

2022.12.04. 09:22

Védőszentjüket ünnepelték a volt légvédelmi tüzérek Nagyorosziban

Megemlékezéssel és vidám műsorral ünnepelték a hétvégén védőszentjüket, Szent Borbálát a Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesületének tagjai Nagyorosziban.

H. H.

Babicska Károly, Nagyoroszi polgármestere megkoszorúzza a helyi tüzérség emléktábláját

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött fotó

A helyi művelődési házban tartott rendezvény felvezetéseként az Ökrös Band szórakoztatta muzsikájával a közönséget. A nemzetközi hírű együttes munkásságát Siklai Istvánné, a művelődési ház igazgatója méltatta.

Nagyoroszi, a volt tüzérek Szent Borbála-napi ünnepsége
A nemzetközi hírű Ökrös Band játszott a közönségnek
Fotós: Beküldött / Forrás: Nool.hu

Az esemény következő részében a megemlékező beszédek hangzottak el. A nagyközség önkormányzata nevében Babicska Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, mekkora jelentőséggel bírt a település életében a légvédelmi tüzérezred jelenléte, majd hozzátette, rendkívül elhivatottan ápolják a faluban a katonai fegyvernem hagyományait, megannyi programot szerveznek, aminek része a Borbála-napi ünnepség.

Ezután Kozsik János nyugállományú ezredes, az alakulat egykori parancsnoka tekintett vissza a Szent Borbála-nap előzményeire, illetve néhány mondatban utalt a magyar légvédelmi tüzérség történetére, benne a Börzsönyben hosszú évtizedeken át működő nagyoroszi bázis szerepére is. Végül a mai állapotokat, jelenlegi győri légvédelmi központ helyzetét  ecsetelte.

Az intézmény aulájának falán lévő tüzérségi emléktábla megkoszorúzása, illetve az épület előtti parkban található kopjafánál történő mécsesgyújtást követően Csordás István, a bajtársi egyesület elnöke köszöntötte a kerek évfordulókat ünneplő tagokat, majd közös vacsora zárta a rendezvényt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában