Mézeskalács

2022.12.15. 19:22

Megannyi írókával díszített mézeskalácsot sütöttek a lucfalvai szakkörösök

V. E.

Mint arról portálunk korábban beszámolt, a település is csatlakozott A Szakkör nevet viselő kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően a mézeskalács készítés csínját-bínját sajátíthatják el a programra jelentkezett helyiek. A résztvevők foglalkozásról foglalkozásra egyre ügyesebbek, amiről az általuk készített karácsonyi sütemények is tanúskodnak.

Fürth Vera, a község közművelődési referense, illetve a lucfalvai szakkör vezetője a közelmúltban közösségi oldalán osztotta meg, hogy új szintre lépett a mézeskalács-díszítő tudományuk, hiszen immár felületkezelt-írókás finomságot is tudnak készíteni. A szorgos gyakorlásnak hála egyre több figura, így például írókával díszített házikó, hóember, piros szív vagy épp zöld karácsonyfa kerül ki a sütőből. A bejegyzések szerint örömmel látnak minden érdeklődőt a csütörtökönként tartott foglalkozásokon, az iskola étkezőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában