Beruházás

2022.12.15. 06:50

Javuló életminőség: sok milliót nyert el útfelújításra Mátraszele

Új aszfaltburkolatot kap a település egyik belterületi útja egy nyertes pályázatnak köszönhetően. 

Veres Edina

Vincze László, a község polgármestere a Nool.hu érdeklődésére elmondta: a közelmúltban értesültek az örömhírről, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz belterületi utak felújítását célzó kiírására benyújtott pályázatuk pozitív elbírálásban részesült. 
Hozzátette: ennek köszönhetően mintegy 41 millió forintos támogatásból tudják felújítani a Dózsa György út bizonyos szakaszait. 

– Az érintett útburkolat megrongálódott az évek alatt, illetve egyes területeken meg is süllyedt – fejtette ki a polgármester. – Emiatt a rosszabb állapotú szakaszokon a pályaszerkezet cseréjére is szükség lesz, míg a fennmaradó részeken elegendő az aszfaltburkolat hibáinak kijavítása és teljes körű rendbetétele. 

Vincze László arra is rámutatott, hogy a beruházás céljai között szerepel a közlekedési infrastruktúra területi egyenlőtlenségeinek mérséklése más településekhez képest, az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, valamint a hátrányos helyzetű vidéki térség népességmegtartásának fokozása; utóbbi különösen fontos. 

Mátraszele polgármestere hozzátette: a beruházás kivitelezéséhez a jövő évben látnak hozzá, amint a szükséges dokumentációk rendelkezésre állnak, illetve amint az időjárás is megengedi.

Szerdán arról számoltunk be hírportálunkon, hogy a Magyar Közút kísérleti út- és hídépítési programjának részeként innovatív burkolatfelújítási technológiával kísérleteznek a Colas Út Zrt. szakemberei Acsa és Erdőkürt között:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában