Kadétek

2022.12.10. 17:02

Honvédelmi nevelésről szóló konferencián vehettek részt a nógrádi fiatalok

Az elmúlt időszakban az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka, Gáspár M. Levente tartott előadást a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak.

V. E.

A fiatalok a foglalkozás során a 2. területvédelmi ezred, illetve a nógrádi zászlóalj névadójáról hallhattak érdekességeket, illetve kérdéseiket is feltehették. 

Szintén a közelmúltban zajlott le a honvédelmi nevelés konferencia, amelyen a 25. TVZ, az MH KIKNYP 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, illetve a Honvéd Kadét Programban részt vevő megyei iskolák is képviseltették magukat. Az eseményen az előadók beszámoltak a honvédelmi nevelés terén eddig elért sikerekről, valamint szót ejtettek a program bővítéséhez szükséges további lehetőségekről is. A jövő célkitűzései között szerepel például, hogy minden járásból legalább egy középiskola csatlakozzon a Honvéd Kadét Program megvalósításához. Ez szűkebb hazánkban már csak a Pásztói és a Szécsényi járásokat érinti.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában