Ünnepváró

2022.12.18. 17:24

Hagyományt teremtettek a karácsonyi orgonakoncertekből Nógrád megyében

G. E.

A karácsonyváró hangversenyeknek 2019. óta már hagyománya van Dorogházán. Az első rendezvény bevételéből vásároltak a helyi kápolnába egy elektromos orgonát, így a következő évben már az új hangszeren nyílt lehetőség advent negyedik vasárnapján megszervezni az orgonahangversenyt. Egy évvel később már Mátraszelén, tavaly pedig a mátranováki templomban is megtartották az eseményt. A jótékony célú kezdeményezésen az azon résztvevők lehetőségeikhez mérten adományozhatnak is a közösség javára. 

– Idén december 21-én, szerdán, 17 órától a dorogházai kápolnában, ugyanazon a napon 18 óra 30 peerctőlpedig a mátraszelei templomban tartjuk meg a karácsonyváró adventi hangversenyeket. Az orgonakoncerten Nagy István hévízi és Kiss Ferenc alsónémedi kántor-karnagy működik közre – tájékoztatott Kovács Péter, a dorogházai és a mátranováki egyházközség kántor-karnagya. 

Mint mondta, mivel a kazári templom idén egy hárommillió forint értékű versenyorgonával gazdagodott, így a tervek szerint itt újévi hangversenyt szerveznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában