Funkció

2022.12.03. 11:16

Diszkóknak is otthont adhat a balassagyarmati sportcsarnok

Új funkcióval gyarapodhat a csarnok.

Nool

A régi sportcsarnok koncerthelyszín is lesz, padlóvédő burkolatot szereznek be.

Forrás: Facebook

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy a decemberben elkészülő Nádor úti új Sportcsarnoknak köszönhetően az Ipolypart utcai régi Sportcsarnokban jelentős kapacitások szabadulnak fel. Amik egyrészt segíteni fogják a többi sportág lehetőségeit, másrészt új közösségi funkció jöhet létre.

- A szórakozási szokások az elmúlt 1-2 évben újra megváltoztak Magyarországon is: ugyanis újra divat lett diszkókba és koncertekre járni. A fiataloknak és különösen a középiskolás korosztálynak újra vannak generációs sztárjaik, akikre többszázan, ezren is kiváncsiak lennének Balassagyarmaton is. Ám a tűzvédelmi előírásoknak és a különböző jogszabályoknak nem egyszerű megfelelni, így szinte az egyetlen nagy tömeg befogadására alkalmas fedett létesítmény, a régi Sportcsarnok lehet alkalmas erre. Már volt is kezdeményezés ilyen rendezvényre, de a bérleti díjak (melyektől jelen gazdasági helyzetben nem tud eltekinteni a város) mellett a vállalkozóknak már nem biztos, hogy megéri befektetniük vagy bérelniük a sportpadlót védő burkolatot, ezért dönöttünk arról, hogy a jövő év elején beszerzünk ilyen burkolatot annak érdekében, hogy a rendezvényeket olcsóbban meg lehessen tartani, és más szükséges fejlesztésekkel is növelhessük azok gazdaságosságát. Szükség van ilyen szórakozóhelyre, mert nem szeretnénk a nyolcvanas-kilencvenes évekhez hasonló diszkóbaleseteket azért, mert Vácra, vagy a Felvidékre kell a fiataloknak kocsikázniuk az éjszakában - írta bejegyzésében a város első embere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában