Úton

2022.12.08. 09:57

Bulgáriában gyűjtöttek új tapasztalatokat a salgótarjáni technikum oktatói

Az Erasmus Plusz Program keretében Bulgária szívébe, Gabrovóba utazhattak nemrégiben az NMSZC Táncsics Mihály Technikum oktatói. Kalandos útjukról portálunknak meséltek.

G.P.

Bulgáriában jártak a Közgé oktatói

Forrás: Facebook/Táncsics

Várszegi Bernadett, az intézmény szakmai igazgató-helyettese elmondta: hat oktató vett részt a programon november végén. 

– Ahhoz a turisztikai középiskolához látogattunk el, akikkel 2018 óta folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, ők fogadják tanulóinkat a tengerparti hotelekben, nyári szakmai gyakorlatra. Az utazásunk legfőbb célja az volt, hogy tapasztalatokat cseréljünk a kollégákkal, valamint  jó gyakorlati elemeket gyűjtsünk a szakképzésben. Az iskolai tanórák mellett lehetőségünk volt találkozni a megyei önkormányzat vezetőjével, valamint délutánonként megismerhettük a környék kulturális nevezetességeit, amelyeket az iskola diákjai mutattak be. Jártunk többek között Etarában,  a nyitott skanzenben és Veliko Tarnovóban, a korábbi fővárosban – tette hozzá.

Kiemelte: ebben a tanévben először szervezték meg a bolgár iskolával az online áttanítást, így kölcsönösen, turisztikai szakmai órákat tartanak majd egymás intézményeibe. Erről a külföldi iskola igazgatójával és projekt-koordinátorával állapodtak meg. 

– Alkalmat adtak partnereink arra is, hogy részt vegyünk az itteni iskola fenntarthatósági projektjének záró eseményén – számolt be az igazgató-helyettes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában