Élmények

2022.12.09. 14:47

Brüsszelben bővíthette ismereteit hírportálunk munkatársa

Brüsszelben jártak a magyar regionális sajtó munkatársai a napokban. A Europe Direct és az Európai Bizottság magyarországi képviselete szervezésében megvalósuló kiránduláson a Nool.hu munkatársa, Nagy Orsolya is részt vett. Alábbiakban ő írt élményeiről.

Nagy Orsolya

Brüsszelbe utazhattak a média képviselői

Forrás: Nool

Az utazás alatt közelebbről is bepillantást nyerhettünk az Európai Unió működésébe, amely által sokkal nagyobb képet kaphattunk a felépítéséről és a világban zajló eseményekről is.

Az első napon számos előadást hallhattunk egyebek mellett a dezinformációról és annak hatásáról, valamint arról, hogy az EU hogyan lép fel ezek ellen, s hogyan reagál rájuk. Ezen túlmenően bemutatták az Európai Unió működését, de szó volt az orosz-ukrán háborúról és annak következményeiről, valamint a jelenlegi energiaválságról is.

Az Európai Parlament épülete
Az Európai Parlament épülete
Fotós: Nagy Orsolya / Forrás: Nool

Bár az időjárás nem kedvezett a csapatnak, ennek ellenére a várost és annak nevezetességeit is megtekintettük. Brüsszel ünnepi fényben úszott és a karácsony illata lepte el az utcákat, ahol turisták sokasága nézelődött. Az üzletek polcai roskadoztak a finomabbnál finomabb belga csokoládéktól és a szuvenírektől.

Az Európai Bizottság épülete
Az Európai Bizottság épülete
Fotós: Nagy Orsolya / Forrás: Nool

Másnap az előadásokat követően megtekintettük az Európai Bizottság audiovizuális szolgálatát, az Europe by Satellite helyiségeit is, valamint egy sajtótájékoztatón is részt vehettünk. Később újfent bejártuk Brüsszel utcáit. Utunk során megpillantottuk az Európai Parlament épületét, de a királyi palotát is. E kirándulásnak köszönhetően rengeteg újdonságot tanulhattunk, bővíthettük ismereteinket a világ eseményeiről, megoszthattuk szakmai tapasztalatainkat egymással, valamint sok-sok örökre szóló élménnyel gazdagodtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában