Kormánytámogatás

2022.11.22. 16:15

Szociális városrész-rehabilitáció indult Salgótarjánban + videó

Egy részét lebontják, egy részében szociális bérlakásokat alakítanak ki: felújítják Salgótarján egyik szegregátumát.

Nool

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő

Forrás: Nool Archív

Megkezdődött salgótarjáni Forgách-telepen a szociális városrehabilitáció – tette közzé a Facebook oldalán Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

A videóban a honatya kifejtette: a beruházás megvalósítására 1 milliárd 130 millió forint kormányzati támogatást kapott Salgótarján önkormányzata.

– A megvalósítás ilyen formája a baloldali városvezetés döntésének eredménye. A kormány pénzügyileg támogatta a projektet. Arra a kérdésre, hogy erre és ilyen tartalommal volt- e szükség, több válasz is lehetséges, de a lényegen már nem változtat semmi. Ennek a beruházásnak ennyi pénzből és a szocialisták tervei szerint kell realizálódni.

Korábban a rehabilitációról Becsó Zsolt úgy fogalmazott: a projekttel a Forgács-telepi szegregátum újul meg. 

– Az ott álló 21 épületből kilencet lebontanak, 11 ingatlanban 38 szociális bérlakást alakítanak ki. Az egyik épületben közösségi ház lesz, teljes bútorzattal. 

A fejlesztés eredményeképpen minden érintett ingatlant rákötnek a városi közműhálózatra, két nyomsávos utat építenek járdával és játszóteret is kialakítanak a telepen.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában