Rendezvény, felkészülés

2022.11.06. 07:36

Műanyag palackokból épül majd a zabari hóember a hidegfesztiválra

Különös felhívással fordult a település lakóihoz a közelmúltban a Zabarért Egyesület.

V. E.

Nem tudhatjuk, milyen idő lesz januárban, de az biztos, hogy a PET-palackból épített hóember nem olvad el a zabari fesztiválra

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH

A csoport a közösségi oldalán tette közzé, hogy egy bizonyos formájú műanyag ásványvizes palackokat gyűjtenek, amelyeket összetaposás nélkül lehet náluk leadni.

Megkeresésünkre Szondi Csabáné, az egyesület elnöke elmondta: egy, az interneten látott ötlet nyomán szeretnének egy nem mindennapi dekorációt készíteni a PET-palackokból.

– Hozzávetőleg 400 műanyag flakonra van szükségünk. Mivel a posztunk megjelenése óta a helyiek lelkesen hozzák számunkra azokat, így a java már össze is gyűlt. Fontos, hogy csak a megfelelő formájú, és átmérőjű aljjal rendelkező, másfél literes palackok felelnek meg a célra, hiszen a tervezett figura kinézete csak így lehet egységes – fejtette ki Szondi Csabáné, aki arra is rámutatott, hogy az akciójukkal az újrahasznosítás jelentőségére is szeretnék ráirányítani a figyelmet.

Hozzátette: az összegyűjtött flakonokból az egyesület tagjaival közösen építik majd fel a dekorációt, ami a tervek szerint egy hóembert fog formázni. A dísz a 2023 januárjára tervezett, harmadik Zabari Hidegfesztiválra készül, amely megrendezésére az egyesület mintegy kétmillió forintos pályázati támogatást nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában