Hitélet

2022.11.24. 18:19

Modern eszközön követhetik nyomon az egyházi énekeket a kazári hívek

A közelmúltban, a Modern Városok Program keretében újult meg kívül-belül a helyi Szent Ilona-templom és annak környéke.

G. E.

Valóra vált az itt élők régi álma és új köntöst kapott az Isten háza. A felújított épületet, a freskókat és az orgonát is dr. Beer Miklós, nyugalmazott váci megyéspüspök áldotta meg a közelmúltban

A napokban újabb fejlesztéssel gazdagodott a templom és a helyi hívek, adományaikból és kazári vállalkozók felajánlásaiból egy énekvetítő rendszert helyeztek ki. 

– Egyre több templomban jelenik meg ez a technika, ugyanis az rendkívül praktikus az idősebbek számára. Azon keresztül jól látható az éppen elhangzó énekek szövege és kottája, valamint a szentmiséhez kapcsolódó más szövegek is – fogalmazott Fekete Roland atya, hozzátéve: – Így a kevésbé ismert egyházi énekek is könnyen követhetők. 

Kazár, templomi fejlesztés
Kivetítőn láthatják a hívők az egyházi énekek szövegét
Fotós: Beküldött / Forrás: Nool.hu

Az énekvetítő rendszert a közelmúltban már be is üzemelték, a hívek pozitív visszajelzési alapján kiderült, hogy azt rendkívül hasznosnak ítélik. A helyiek örülnek annak, hogy fejlődik és modernizálódik az Isten háza. 

Fekete Roland arról is beszámolt, hogy szintén saját forrásból, a kazáriak adományából, új keresztúti stációkat is vásároltak, azok hamarosan kikerülnek a falakra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában