Beruházás

2022.11.04. 07:53

Javítanák a városképet, közterületi takarítógépet vásárol a rétsági önkormányzat

Nemrégiben soron kívüli ülésén döntött a város képviselő-testülete arról, hogy az önkormányzat a városkép javítása és a köztisztasági feladatok hatékonyabb ellátása érdekében 11 millió forintért takarítógépet vásárol.

H. H.

Mezőfi Zoltán polgármester indoklásában kiemelte, teljes mértékben megérti a település lakosságának jogos felháborodását, hogy sok a szemét a közterületeken. 

Ennek felhalmozódásában nagymértékben hozzájárulnak a 2-es úton átutazó autósok, akik felelőtlen módon dobálják szét a hulladékaikat, sörös – és energiaitalos dobozokat, zacskókat, csomagolóanyagokat, főként a városközpontban, a nagy parkoló környékén rossz a helyzet. 

Eddig két közmunkás végezte ezeknek az összeszedését, a hamutartók kiürítését, a szétszórt szotyolahéj eltávolítását, de ettől hasznosabb tevékenységre is képesek – hangsúlyozta a polgármester. – A takarítógép segítségével azonban gyorsabban, gépi erővel lehet majd megtisztítani az ilyen formában leginkább szennyezett felületeket, ezáltal pedig kedvezőbb véleményt alkothatnak majd az emberek Rétság belterületéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában