Ellátás

2022.11.19. 13:28

Autisták nappali ellátásáról álmodozik a szövetség négy nógrádi városban

Az Autisták Országos Szövetsége közel száz város polgármesterével kezdeményezett személyes találkozót abból a célból, hogy a TOP Plusz források felhasználására irányuló városfejlesztési tervek között helyet kapjon olyan nappali ellátás létrehozása, melyben felkészülten fogadják az autistákat. Nógrád megyét is érintették.

Nool

A szövetség közleménye szerint az elmúlt hetekben egyre több helyről kaptak visszajelzést, meghívást a személyes találkozóra. A szövetség egy térképen jelzi, mely városokban jártak már, az adatokat folyamatosan frissítik. Eszerint Salgótarjánban lehetőséget kaptak a találkozóra, Bátonyterenyéről, Pásztóról és Balassagyarmatról pedig választ várnak az egyeztetésről.

térkép
Térkép jelzi, hol fogadják a szövetség tagjait a megbeszélésre
Forrás: aosz.hu

– Nélkületek nem tudunk elég erősek lenni! Titeket is várunk ezekre a találkozókra! Jelentkezzetek a [email protected] e-mail címen, ha eljönnétek velünk a településetek polgármesteréhez, hogy megoldódjon a gyerekeitek felnőttkora! Kérjük, töltsétek ki kérdőívünket is, ha szeretnétek velünk együtt dolgozni azon, hogy minél több autizmus-specifikus nappali intézmény létesüljön Magyarországon! – írták.

Hozzátették: az ellátás hiányának fontosságát jelzi, hogy az eddigi megbeszéléseken sok helyen részt vettek a hazai autizmus szakma szereplői, a szociális ellátás képviselői, az Egységes Gyógypedagógiai Intézmények vezetői, valamint a helyi érdekvédelmi szervezetek, köztük tagszervezetek is.

– A legtöbb városban működik a fogyatékos emberek számára nappali intézmény, de városok vezetői nyitottak az autizmus-specifikus nappali ellátás megteremtésére, ami bizakodásra ad okot. Az egyeztetéseket tovább folytatjuk az együttműködő önkormányzatokkal – emelték ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában