Korszerűsítés

2022.11.10. 18:11

Átadták az új utat: három év alatt 170 millió forintból fejlődött Buják

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos látogatott el Bujákra csütörtök délután, ahol átadták a Magyar Falu Program pályázati támogatásából nemrégiben felújított Május 1. utat.

Nagy Orsolya

Gyopáros Alpár kiemelte: a kormány a jövőben is támogatja a kistelepüléseket

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Borbély Gábor, a falu polgármestere elmondta: óriási jelentősége van annak, ha egy településen olyan infrastrukturális megújulások történhetnek, mint a mostani útkorszerűsítés.

A Május 1. út felújítása sokat jelent a bujákiaknak
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

– Ez az út legalább 30 éve volt járhatatlan, így nagy szükség volt a fejlesztésre. Ebben az utcában három közintézményt lehet megközelíteni, itt van például az új egészségügyi centrum is, ahol helyet kap majd a védőnői, a háziorvosi és a fogorvosi szolgálat – közölte Borbély Gábor.

Hozzátette: az elmúlt tíz évben jelentős fejlődésen ment keresztül a vidék és könnyebbé tudott válni az élet.

A polgármester elmondása szerint az a fejlődés, amit Bujákon eltudtak érni, a térségben is a párját ritkítja.

Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője kiemelte: Buják szinte az élet minden területén fejlődött. 

– Ehhez azonban kellett a polgármester és az őt körülvevő emberek munkája is, akik szívvel-lélekkel tesznek a településért. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél élhetőbb körülményeket tudjanak kialakítani – tette hozzá.

A honatya kitért a korábbi fejlesztésekre is, amely során közintézmények sorát újították fel, de több útszakaszt is rendbe tettek.

Három év alatt 170 millió forint támogatást nyert Buják a programban
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, a Magyar Falu Program célja, hogy a falvakban élők életminőségét javítsák és azáltal a települések elérjenek egy pozitív demográfiai fordulatot a jövőben.

Mint mondta, Buják jól élt a program adta lehetőségekkel, hiszen összesítve az elmúlt három évben több mint 170 millió forint érkezett a faluba. Nógrád megyében pedig meghaladják a támogatások a 20 milliárd forintot. A kormány kezdeményezése a jövőben is folytatódni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában