Halloween

2022.10.28. 18:42

Rémségeknek nyújtották karjukat a donorok a salgótarjáni véradáson

Fekete macskák és szellemek fogadták ma a volt SZMT-székházba érkezőket, akik nem egy kísértetfilm díszletei közé cseppentek, hanem a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradó eseményen vehettek részt.

G.E.

Halloween-i véradást tartottak

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

– Az előttünk álló hosszú hétvégét megelőzően nagy szükség van a donorokra, ugyanis az egészségügyben a négynapos ünnep idején is rendelkezésre kell állnia a betegek ellátásához szükséges vérmennyiségnek – közölte Tóthné Simon Andrea, a vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa. –  A hét folyamán több alkalommal is lehetőséget biztosítottunk a donoroknak arra, hogy ezen a módon segítsék a betegek gyógyulását. A közelgő ünnepekhez kapcsolódóan pedig halloween-i véradást szerveztünk, ami most is eredményes volt. 

Mint mondta, több mint harmincan nyújtották karjukat tűszúrásra, a vért stílusosan vámpír és boszorkány jelmezbe bújt szakemberek vették le. A segíteni szándékozók önzetlenségét sörrel, virslivel és más ajándékokkal hálálták meg. A műveletet követően zsákbamacskát húzhattak a véradók, a zsákból egy-egy szellem, vagy éppen denevér ruhába bújt csokoládé került elő.

– Nemcsak a hosszú hétvége előtt biztosítunk lehetőséget a véradásra, azt követően is fontos, hogy akik tehetik ezen a módon segítsenek beteg embertársaiknak. A Salgótarjáni Területi Vérellátóban az ünnep miatt a megszokottól eltérően nem hétfőn, hanem november 2-án, szerdán, 8 és 14 óra között várjuk a donorokat – hívta fel a figyelmet Tóthné Simon Andrea. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában