Halloween

2022.10.28. 19:07

Rejtélyes meglepetés fogadta a balassagyarmati ovisokat

Péntek reggelre meglepetéssel készültek a Balassagyarmati Központi Óvoda Meseerdő Tagóvoda pedagógusai és dajkái a legkisebbeknek. Színpompás hallooween-i dekoráció és játékos bátorságpróba várta a gyermekeket.

Ember-Lukács Zsófia

Hamar mosolyt varázsoltak a gyerekek arcára

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Király Marietta óvodavezető portálunknak elmondta, hogy a mindenszentek és halottak napi megemlékezés fontossága mellett a gyermekeknek a halloween vicces és játékos formáját és hangulatát próbálják feleleveníteni. Egy kreatív foglalkozási lehetőségként tekintenek erre a hagyományra.

A bátorságpróba a feldíszített és különböző módon megvilágított csoportszobába való belépést jelentette, ahol mindenki könnyen vette az akadályt. Jutalmul nagy taps és édesség fogadta őket. A megilletődött és izgatott arcok így hamar mosolygóssá váltak.

Halloween-i dekoráció várta a kicsiket
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Ezt követte a Magyarországon is régi szokásként élő, Salamon király idejébe visszanyúló hagyomány, a tökfaragás és különböző tematikus csoportos játékok.

Az újdonság varázsa, a közös játék, a sikerélmény, a jó hangulat végül minden gyermek arcára mosolyt csalt. Kizökkenve a hétköznapi rutinból, új pozitív élményekkel gazdagodva kezdhették meg a négynapos hétvégét.

A tökfaragás sem maradt el
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában