Átadás

2022.10.06. 14:40

Közel százharmincmillió forintból újult meg a Nógrád bekötőút egy része

A Magyar Falu Program (MFP) keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját kivitelezésében újult meg a Nógrád bekötőút 2,9 kilométeres – Nógrádot és Berkenyét – érintő szakasza 128 millió forintból. A beruházást csütörtökön ünnepélyesen is átadták.

L. J.

Az átadó ünnepség végén átvágták a nemzeti színű szalagot

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Az átadón Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója számolt be a projektről. 

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

– A felújítás a Magyar Falu Program finanszírozásában valósult meg, amely az autópálya-korszerűsítés és a főútfelújítás mellett a helyi emberek érdekeit szem előtt tartva a kistérségi központok elérését célozza. A projekt a társaság saját kivitelezésében jött létre – mondta Lehel Zoltán, hozzátéve: – Azt gondolom, hogy ez a felújítás jó folytatása a tavaly megvalósított munkánknak, hiszen a 2021-ben átadott szakaszhoz közvetlenül csatlakoztunk, így Nógrád település kül- és belterülete kiváló minőségű burkolatot kapott. Az idei beruházás 2,9 kilométer hosszon jött létre. Egy, illetve kettő réteg aszfaltburkolatot építettek be, továbbá a meglévő földárok profilozást, árokburkolat javítását, padkarendezést és tartós burkolati jelek festését is elvégezték kollégáink. A projekt költsége közel 128 millió forint volt.

Lehel Zoltán kitért arra is, hogy a következő projekt Tereskét érinti, illetve tervben van a Diósjenő bekötőútjának, valamint a Balassagyarmat- Galgaguta közötti út három szakaszának a felújítása is. Mint mondta: szeretnék ha nem csak a saját, hanem a külső kivitelezők által végzett Magyar Falu Program is folytatódna. 

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy a beruházás turisztikai szempontból is jelentős volt, hiszen a Börzsöny lábánál fekvő Nógrád és Berkenye szűkebb hazánk népszerű idegenforgalmi látványosságai közé tartoznak. Majd hangsúlyozta, hogy a jelenlegi nehéz időszak ellenére is fontosnak tartják, hogy a megtervezett fejlesztéseket, beruházásokat megvalósítsák. Ennek egyik példája a Nógrádi bekötőút. 

Az eseményen beszédet mondott még Varga Richárd, a település polgármestere is. Ebben kiemelte, hogy alig telt el egy év azóta, hogy átadták a beruházás első ütemében felújított útszakaszt, a 2-es számú főút és a berkenyei leágazás közötti részt. Akkor hatalmas örömmel fogadták a hírt, miszerint a következő évben, a beruházás második ütemében megvalósul a bekötő út további felújítása, a berkenyei leágazótól a Nógrádig terjedő szakasza is. 

– Most itt állunk és együtt ünnepeljük a közös eredményt, ami nem kevesebb mint az, hogy az egykori vármegye székhelyéhez méltó, jó minőségű úton megközelíthetővé vált Nógrád. Így sokat javult az itt élők és az ide látogatók komfort-és biztonságérzete – fogalmazott Varga Richárd.

Az átadó ünnepség végén pedig közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában