Szívszorító

2022.09.05. 17:43

Gyötrelmes körülmények: szerető gazdát keresnek a nógrádi állatvédők a csontsovány kutyának

Több ezren osztották meg a napokban annak a csontsovány kiskutyának a fotóit, akit a tulajdonosai láncra verve, enni és innivaló nélkül tartottak.

Nool

Forrás: Facebook | Mancs Menedék Állatvédő Egyesület

A helyszín Nógrád megye, a történet már nem új keletű. Az állatvédők nap mint nap találkoznak olyan állattartókkal, akik nem tudnak megfelelően gondoskodni kutyájukról. A minap is hasonló esettel kellett szembesülniük, amikor az egyik Nógrád megyei településről egy állatszerető fiatal lány telefonált a segítségüket kérve egy kritikus állapotban lévő kutyához.

A helyszínre érkező állatvédők döbbenetes körülményekkel találkoztak: a 8 hónapos kutyát egy fél méteres lánccal kötötték ki a ház mellé, méghozzá nyakörv, élelem és víz nélkül a forróságban.

– A látvány, ami minket fogadott elszomorító volt. A kutya akkor kapott enni-inni, amikor éppen a gazdái eszébe jutott, akik nem élőlényként, hanem tárgyként kezelték. Mi vittünk neki nyakörvet, hosszabb láncot, és áthelyeztük, hogy ne legyen a tűző napon a ház mellé kikötve. Természetesen a gazdával is felvettük a kapcsolatot, aki akkor megígérte, hogy gondoskodik a kutyáról, de semmit sem teljesített azóta sem, sőt visszahelyezte a tűző napra. Mi több csak akkor kap vizet és élelmet, ha az imént említett állatszerető fiatal visz neki. Nélküle már nem biztos, hogy élne – mondta el portálunknak Kacsák Márta, a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület tagja.

Hozzátette, az illető annak ellenére sem mond le a kutyáról, hogy nem tud gondoskodni róla.

Az egyedüli megoldás az örökbefogadás lenne, ezért is fordultak az állatvédők a felhívással a Facebook közösségéhez, ugyanis csak ebben az esetben tudnak lépni hatóságilag. Azonban hiába osztották meg több ezren a posztot, eddig még nem sikerült az állatvédőknek új otthont és szerető gazdákat találni a 8 hónapos kiskutyának, pedig az óra ketyeg, ahol szó szerint az éhhalál a kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában