Eskütétel

2022.08.26. 18:03

Ünnepélyes esküt tehetnek a Nógrád megyei tartalékosok

Három megye – köztük Nógrád – önkéntes területvédelmi tartalékos katonái tesznek ünnepélyes esküt szeptember 1-jén, Szolnokon.

V. E.

2019-ben Szécsény belvárosa adott otthont az önkéntesek ünnepélyes eskütételének

Forrás: Nool

Fotó: Archív fotó

Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye egy közös megállapodás szerint felváltva szervezi meg a rendezvényt a régióban, amelyet első alkalommal – 2018 októberében – az egri várban tartottak. Egy évre rá Szécsény belvárosa adott otthont az önkéntesek ünnepélyes eskütételének, majd két éven át nem nyílt lehetőség a rendezvény megtartására a koronavírus-járvány miatt.

Idén azonban folytatódhat a hagyomány, így szeptember 1-jén – a már említett egyezség szerint – Szolnok lesz az esemény házigazdája, ahol a Kossuth Lajos téren közel 150 önkéntes területvédelmi tartalékos ismételheti majd magabiztosan az eskü szövegét. A 25. TVZ – akárcsak a másik két megyei zászlóalj – több mint ötven önkéntessel készül az eseményre. Az ünnepség forgatókönyvének minél gördülékenyebb megvalósítása érdekében a Nógrád megyei zászlóalj érintett önkéntesei a napokban próbával készülnek a rendezvényre Salgótarjánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában