Vízpart

2022.08.09. 20:44

Színes programokkal ünneplik hétvégén az Ipoly napját

Az esemény védnöke Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár.

L. J.

Megrendezik a negyedik Ipoly Party – Vizes Családi Napot

Forrás: Nool

Az Ipoly Túra Egyesület, a Badiszvse, a város önkormányzata, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség, az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület, a Cserhát Különleges Mentőcsoport, a Balassagyarmati Veterán Autós Klub, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, a Nagykürtösi Járási Tűzoltó Szövetség, Szlovákgyarmat önkormányzata, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, az Aktív Magyarország, a Tesco, valamint a Határ Bútor és Barkácsáruház közösen szervezi meg idén az Ipoly-napot augusztus 13-án, szombaton. 

A program egyszerre több helyen is zajlik majd

Balassagyarmaton az Ipoly-parton – a híd melletti területen 14.00 órakor megkoszorúzzák a folyót, majd tűzoltógépkocsik vonulnak fel a városban. Ezt követően tűzoltási és műszaki mentési bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők a kamionparkolóban, míg a szlovák oldalon tűzoltóversenyt tartanak. Este 20.30 órakor az Ipoly-híd mellett látványos vízfüggönnyel zárják majd a programot. 

Ugyanezen a napon rendezik majd meg a negyedik Ipoly Party – Vizes Családi Napot is, ahol egyebek mellett quad és mentési bemutató, íjászat, lovaglás, kézműves-foglalkozások, evezés is várja az érdeklődőket. A Civitas Fortissima téren délután 16 órától veterán autókat tekinthetnek meg a látogatók, míg Szlovákgyarmat főterén 15.00 órától falunapot rendeznek. Mindezek mellett a balassagyarmati 1. Kerékpármúzeum is számos programmal kedveskedik a résztvevőknek. Augusztus 14-én, vasárnap szintén sportnapot tartanak, ahol lovastúrán, csónakázáson és biciklitúrán is részt vehetnek a jelenlévők az Ipoly Túrarendszer útjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában