Vásárlás

2022.08.09. 11:20

Könnyebbség lesz a nógrádiaknak is, csomagautomatákat telepít a posta

Napjainkban már szinte bármit megvásárolhatunk a világhálón. A kozmetikai szerektől a ruhaneműkön keresztül akár a nagyobb háztartási gépeket is beszerezhetjük itt. Az internetes vásárlások előretörésével megyénkben is egyre több csomagautomata található.

G.E.

Postai automata

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Magyar Posta még nem telepített ilyet szűkebb hazánkba, de a  jövőben több létesítését is tervezik.  Az egyetemes szolgáltatás ellátása mellett a kis csomag logisztikai piacon is az ügyféligényeket lefedő, modern, minőségi szolgáltatásokat akarnak biztosítani országszerte. A csomagautomata hálózat jelentős bővítését is ennek érdekében végzik.

– Bár jelenleg Nógrád megyében nincs csomagautomatánk, a jövőben várhatóan többet is telepítünk majd. Egy darabra vonatkozóan van már aláírt szerződésünk, a továbbiakról szóló tárgyalások folyamatban vannak – fogalmazott Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. 

Mint mondta, az automaták népszerűsége – az internetes kereskedelem folyamatos növekedésével  párhuzamosan – az elmúlt 2 évben rendkívüli módon megnőtt. Ezt a dinamikus bővülést támogatja a Magyar Posta is a logisztikai fejlesztéseivel amellett, hogy modern, minőségi, igényeket lefedő logisztikai szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek.

A nagyobb városokat célozzák meg

– A csomagautomaták telepítésekor az ügyfélérdekeket és igényeket vesszük alapul, így azokat Nógrád megyében is a nagyobb városokba tervezzük. A készülékeket általában forgalmas, a lakosság számára könnyen megközelíthető helyekre szereljük fel, például közlekedési csomópontok, benzinkutak, nagyobb üzletek mellé – tájékoztatott Panulin Ildikó. 

A szóvivő arra is kitért: az, hogy mennyire veszik igénybe az automatákat elsősorban attól függ, hogy az adott helyen mekkora a forgalom. Így például az autóbusz- és vasútállomások, vagy forgalmasabb üzletek mellett kihasználtabbak, mint egy kevésbé látogatott helyen.

Kényelmes megoldást kínál

A felhasználók számára a csomagautomaták minden esetben rendkívül kényelmes megoldást jelentenek, hiszen használatuk egyszerű, nem kell alkalmazkodni sem a kézbesítéshez, sem valamely posta vagy üzlet nyitva tartásához, ráadásul a legtöbb készülék utcáról elérhető, azaz éjjel-nappal, napi 24 órában használható.

– Rendszeresen használom a csomagautomatákat, az általam rendelt termékeket is ott veszem át és gyakran adok is fel tárgyakat azokon keresztül. Nagyon kényelmes ez a megoldás számomra. A lakásom közelében is van egy készülék, de Salgótarjánban egyre többet telepítenek – hangsúlyozta Lőrinc Csilla helyi lakos. – Az is előnyként sorolható, hogy nem kell a nyitva tartási időhöz igazodni, akár éjszaka is feladhatom és átvehetem a csomagokat. Örülök annak, hogy a nógrádi megyeszékhelyen is egyre több átvételi pontot biztosítanak a szolgáltatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában