Összefogás

2022.08.18. 14:28

Az összefogásnak köszönhetően település felirattal gazdagodott Nagylóc

A napokban elkészült a falu központját ékesítő Nagylóc felirat.

F. O.

A napokban elkészült a falu központját ékesítő Nagylóc felirat

Forrás: Facebook: Nagylóc Nyitott Csoport

Szalai Gábor polgármester elmondta, hogy ennek az ötlete alig több mint egy hónappal ezelőtt fogalmazódott meg az önkormányzat részéről, hiszen már korábban megfigyelték, hogy több környező település is felállította a sajátját.

– A hivatal szűkös költségvetése nem tette lehetővé, hogy rövid időn belül finanszírozni tudjuk a kivitelezést, ezért más megoldást kellett keresnünk. Mivel a lakosságtól korábban már többször kértünk támogatást valamilyen jó cél érdekében, ezt a lehetőséget most elvetettük. Ám a terveinkről nem mondtunk le, így azt találtuk ki, hogy néhányan egy-két nap alkalmi munkát vállalunk, és az abból befolyt bevételt a terveink megvalósítására fordítjuk – árulta el a polgármester.

Mint mondta, azért is tűnt vonzónak az ötletük, mert az összefogás erejéből valósulhatott volna meg  felirat. A Nefab Packaging Hungary Kft. helyi kilenc dolgozója viszont felajánlotta, hogy egy szombati napi bérüket a feliratra fordítják. A cégük pedig úgy döntött, hogy a hiányzó összeget ők fogják pótolni. Ezzel a segítséggel a napokban be is tudták fejezni a kivitelezést.

– Összesen 423 ezer forintból épült meg a körforgalomnál a felirat, és amellett, hogy jó érzéssel tölti el a helyieket a látványa, remek szelfipont és találkozóhely is lehet belőle. Szeretnénk megvédeni a rongálásoktól, így oda helyezték el, ahol térfigyelő kamera is működik – emelte ki a faluvezető.

Hozzátette: Nagylóc folyamatosan fejlődik, egyre szebb a falu arculata, ami a helyieket is jó érzéssel tölti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában